Prețul uimitor la care a fost vândut „Sally Special”, cel mai scump Porsche nou din lume

Un nou record de preț a fost realizat de către o mașină Porsche nouă, în cadrul unei licitații de aproape 240 de milioane de dolari în care s-au bătut mai multe recorduri mondiale.

Casa de licitații Sotheby’s a anunțat că a doborât mai multe recorduri mondiale, după ce a reușit să adune un total de 239,2 milioane de dolari într-o licitație de trei nopți în Monterey, California. 95% din toate loturile au fost vândute, făcând-o licitația de automobile cu cele mai mari încasări de până acum.

Vânzarea a început joi, zi în care s-au strâns peste 41 de milioane de dolari, vedeta fiind Mercedes-Benz 540 K Special Roadster din 1937 de la Sindelfingen, care s-a vândut cu 9,9 milioane de dolari. A doua zi a însumat 75 de milioane de dolari, lider fiind un Ferrari 500 TRC Spider din 1957 de Scaglietti, scos la licitație pentru 7,8 milioane de dolari.

Un alt Ferrari Sport Spider, de această dată Ferrari 410 din 1955, s-a vândut în ultima zi cu 22 de milioane de dolari, contribuind la cei 123,3 milioane de dolari adunați doar sâmbătă seara.

Dar adevărata surpriză a serii a venit când un Porsche din 2022 a doborât un nou record pentru cel mai scump Porsche nou din fabrică vândut vreodată: licitația s-a oprit la 3,6 milioane de dolari. Mașina ediție specială a fost produsă ca o interpretare modernă a iubitului personaj Cars, Sally Carrera. Este rodul unei colaborări unice dintre Pixar Animation Studios și Porsche, pentru a sărbători aniversarea a 20 de ani a lui Sally Carrera, bazată pe un coupe Porsche 911 din 2002.

„Sally Special”, așa cum a fost numit, vine ca un model interesant al 911 Carrera GTS, „creat pentru oamenii cărora le place să conducă”. Oferind 473 CP de la un motor boxer twin-turbo, mașina combină puterea și designul. Una dintre caracteristicile sale cele mai notabile este culoarea vopselei numită Sally Blue Metallic, o nuanță creată exclusiv pentru mașină și, de asemenea, inspirată din personajul animat. Mașina are chiar și un „tatuaj” sub aripa din spate, la fel ca cel pe care Sally îl are în film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...