Preţurile apartamentelor din marile oraşe şi în special ale celor din Bucureşti vor creşte și în 2022

Preţurile apartamentelor din marile oraşe şi în special ale celor din Bucureşti ar putea creşte accelerat în 2022 pe fondul reducerii ofertei din piaţă.

Sectorul logistic va rămâne în continuare „starul” pieţei imobiliare pe măsură ce va continua să urce spre pragul de 8 milioane de metri pătrați, faţă de circa 5,5 milioane de metri pătrați la final de 2021, iar pe segmentul office cererea revine treptat, însă dezvoltatorii au încetinit ritmul de construcţie a noilor proiecte, informează Ziarul Financiar.

Cererea mare pentru noi locuinţe alături de reducerea numărului de noi autorizaţii de construire ar putea afecta piaţa imobiliară în următorii ani.

„În prezent pe segmentul rezidenţial nu există suficientă ofertă pentru a acoperi cererea din piaţă. De asemenea, discutăm şi despre o presiune inflaţionistă, despre o potenţială creştere a preţurilor. Piaţa de asemenea mai este influenţată şi de problema autorizaţiilor – în 2020 s-au emis puţine noi autoritzaţii de construire, poate chiar cel mai scăzut nivel din Bucureşti în ultimii zece ani. Eu personal însă nu văd o criză în imobiliare în următorii 10 ani”, a explicat, pentru sursa citată,  Victor Căpitanu, cofondator One United Properties, cel mai activ dezvoltator de pe piaţa locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...