Prezentatoarele de televiziune din Afganistan trebuie să poarte burqa în emisiuni

Afganistanul, ale căror frâie administrative au fost preluate anul trecut, în august, de către talibani, se confruntă, tot mai mult, cu îngrădiri de drepturi și de libertăți.

După ce, în urmă cu câteva săptămâni, a fost impusă burqa pe stradă pentru toate femeile, acum câteva zile, mai precis, pe18 mai, talibanii au anunțat printr-un decret că prezentatoarele de televiziune din Afganistan trebuie să apară la emisiuni cu fețele acoperite. Să citească știri, să vorbească, să întrebe cu fața acoperită.

Venirea talibanilor la putere a oprit femeile să mai meargă la școală, la facultate, la muncă. În plus, fetele nu pot părăsi casa decât dacă sunt însoțite de un tutore de sex masculin. Conform dorințelor lui Hibatullah Akhundzada, liderul suprem al talibanilor din 25 mai 2016 și emir al Afganistanului din 7 septembrie 2021, femeile trebuie să umble cu fețele acoperite pentru a evita „provocarea privirii masculine”.

Toate fetele, dacă vor să iasă din casă, trebuie să fie însoțite de bărbați din familie. Pentru Akhundzada, regula impusă de legea sharia nu permite  redeschiderea școlilor pentru femei. Deși există și școli doar pentru fete, potrivit emirului Afganistanului, elevele nu pot rămâne singure în clasă fără un bărbat care să le „vegheze”. Cei care refuză să-și acopere fața în întregime riscă amenzi și bătăi.

Potrivit Reuters, prevederea a intrat în vigoare pe 21 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...