„Prietenie” incompletă: Ce nu acceptă Pakistanul de la SUA

Premierul pakistanez, Imran Khan, a spus că ţara sa doreşte să fie parteneră cu SUA în pacificarea Afganistanului, adăugând însă că nu va accepta baze americane pe teritoriul său.

Într-un articol pentru Washington Post, Imran Khan a spus că, în caz contrar, Pakistanul ar putea fi vizat de terorişti care ar dori să se răzbune. El a mai afirmat că ţara sa a făcut o greşeală în trecut alegând între facţiunile beligerante afgane. Acum, a adăugat dl Khan, interesele SUA şi ale Pakistanului sunt identice, conform BBC.

Potrivit analiștilor, relaţiile dintre SUA şi Pakistan nu s-au îmbunătăţit în perioada preşedinţiei lui Donald Trump, care în anul 2018 a diminuat ajutorul pentru securitate destinat Pakistanului, acuzând această ţară că nu ia măsuri împotriva grupărilor teroriste.

Cu noua administraţie americană evoluţia acestor relaţii este încă o necunoscută, după cum notează tot analiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...