Prim-ministrul Orban se implică în furnizarea apei calde și căldurii în București

Căldura și apa caldă sunt o problemă în Capitală, iar noul primar, Nicușor Dan, va trebui să o rezolve cu prioritate. Ludovic Orban, prim-ministrul, i-a transmis acestuia că Elcen, furnizorul de apă caldă și căldură, nu are bani pentru a cumpăra combustibil.

Prim-ministrul i-a cerut primarului ales să facă o analiză a datoriilor de la Primărie pentru că Elcen nu va putea cumpăra combustibil pentru a produce apă caldă și căldură dacă nu va primi bani. În declarația făcută la B1 TV, prim-ministrul a arătat că Primăria trebuie să își achite datoriile.

„Eu pot să vă spun că astăzi datoriile sunt de peste 4 miliarde de lei. Începe iarna și trebuie să înceapă furnizarea căldurii și nu numai că Radet-ul a dat faliment, avea o datorie de vreo 800 de milioane, dar Termoenergetica, o societate înființată de mai puțin de 2 ani deja a acumulat o datorie de aproape 600 de milioane către Elcen”, a spus premierul.

„Elcen nu mai poate, dacă nu primește bani. Nu mai poate să furnizeze pentru că nu poate să cumpere combustibil”, a mai arătat Orban.

Nicușor Dan s-a întâlnit, ieri, cu administratorul Elcen, Claudiu Crețu, pentru a vedea care sunt principalele probleme și a dat asigurări că bucureștenii vor avea apă caldă și căldură la iarnă. Nicușor Dan va prelua mandatul de primar din 10 octombrie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...