Prima „autostradă nemțească” din România va fi gata înainte de Crăciun

Drumul de intrare în țară prin Giurgiu, dinspre Bulgaria este aproape gata, urmând să fie dat în folosință în jurul datei de 20 decembrie. Este anunțul făcut de secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu, după vizita făcută miercuri pe șantierul de la Giurgiu.

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor anunță că lucrarea (Drum de legătură DN5-Șoseaua de Centură-Podul Prieteniei), începută în toamna anului trecut, va fi dată în folosință înainte de termenul oficial de finalizare.

În aceste zile se lucrează la ultimele detalii, urmând ca în cursul săptămânii viitoare să fie realizate marcajele rutiere și semnalizarea verticală.

„Este prima „autostradă nemțească” din România, un drum expres realizat din beton rutier, care s-a așternut prin turnare continuă. S-au turnat până la 1.300 de mc de beton pe zi, astăzi fiind gata toți cei 33.700 de mc ai drumului”, declara, după vizita de miercuri, Irinel Ionel Scrioșteanu.

Drumul, în lungime 5,72 km, are scopul de a asigura conexiunea rutieră între DN5 si punctul de trecere a frontierei Giurgiu. Acesta se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecție giratorie și continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 și DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, fiind executat la 4 benzi, două pe fiecare sens, cu aceeași structură ca a variantei ocolitoare.

Lucrările au început la sfârșitul lunii octombrie 2020 și sunt realizate de SC PORR CONSTRUCT, valoarea contractului ridicându-se la 106,6 milioane de lei, fără TVA, cu finanțare din fonduri europene nerambuesabile. Conform contractului, durata de execuție era de 18 luni, lucrarea fiind finalizată cu cinci luni înainte de termenul asumat de constructor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole