Prima călătorie externă a liderului Chinei după aproape trei ani

Oficialii chinezi planifică o posibilă călătorie în Asia de Sud-Est pentru președintele Xi Jinping în luna noiembrie, în ceea ce ar putea să devină prima deplasare externă a liderului chinez după aproape trei ani.

Evenimentul ar putea să cuprindă și o întâlnire cu omologul său american, Joe Biden, a relatat Wall Street Journal, potrivit Reuters.

Echipa președintelui SUA a căutat de multă vreme să concretizeze – și încă nu a confirmat – o întâlnire față în față între cei doi lideri pentru a reduce tensiunile dintre Washington și Beijing, care sunt în dispute legate de Taiwan, comerț și alte chestiuni.

Casa Albă continuă să facă demersuri în acest sens, spune o sursă pentru Reuters. Sursa respectivă susține că Joe Biden este în continuare deschis pentru o întâlnire față în față, inclusiv în marja Summitului G20 din noiembrie, eveniment programat să se desfășoare în Indonezia.

Xi Jinping și Joe Biden au discutat despre o posibilă întâlnire și în cadrul convorbirii de peste două ore din 28 iulie, o convorbire în care au avut loc discuții tensionate despre vizita lui Nancy Pelosi, președinta Camerei Reprezentanților din SUA, în Taiwan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole