Prima condamnare: Dosar penal deschis de noul parchet european, condus de Laura Codruţa Kovesi

O primă condamnare s-a înregistrat în urma unui dosar penal deschis de noul parchet european, EPPO, condus de Laura Codruţa Kovesi. „Subiectul” dosarului îl constituie un fost primar dintr-un oraș din vestul Slovaciei.

Instituția cu sediul la Luxembourg a început urmărirea împotriva unui fost primar dintr-un oraș din vestul Slovaciei, pentru fraude împotriva intereselor financiare ale Uniunii, potrivit Luxembourg Times. Fostul primar a pledat vinovat, recunoscând că a falsificat documente pentru a obține în mod ilegal ajutoare financiare de la Fondul Social European pentru co-finanțarea unor servicii locale.

Prejudiciul produs depășește 93.000 de euro, fostul primar fiind condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și interzicerea ocupării unei funcții publice timp de cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...