Prima condamnare: Dosar penal deschis de noul parchet european, condus de Laura Codruţa Kovesi

O primă condamnare s-a înregistrat în urma unui dosar penal deschis de noul parchet european, EPPO, condus de Laura Codruţa Kovesi. „Subiectul” dosarului îl constituie un fost primar dintr-un oraș din vestul Slovaciei.

Instituția cu sediul la Luxembourg a început urmărirea împotriva unui fost primar dintr-un oraș din vestul Slovaciei, pentru fraude împotriva intereselor financiare ale Uniunii, potrivit Luxembourg Times. Fostul primar a pledat vinovat, recunoscând că a falsificat documente pentru a obține în mod ilegal ajutoare financiare de la Fondul Social European pentru co-finanțarea unor servicii locale.

Prejudiciul produs depășește 93.000 de euro, fostul primar fiind condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și interzicerea ocupării unei funcții publice timp de cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...