SUA a executat prima femeie în 67 de ani. Lisa Montgomery a primit injecția letală după mai multe amânări

Lisa Montgomery – singura femeie deținută condamnată la moarte în SUA – a fost executată pentru crimă. Ea a primit o injecție letală într-o închisoare din Terre Haute, Indiana.

Cazul a atras atenția, deoarece avocații ei au susținut că este bolnavă mintal și că a suferit abuzuri grave în copilărie.
Femeia în vârstă de 52 de ani a strangulat o femeie însărcinată în 2004, după care a tăiat-o și i-a scos copilul din mântec.

Victima ei, Bobbie Jo Stinnett, în vârstă de 23 de ani, a sângerat până la moarte.

Montgomery este prima femeie deținut federal care a fost executată în SUA în ultimii 67 de ani.

Potrivit martorilor, o femeie care stătea lângă Montgomery în timpul procesului de execuție, i-a scos acesteia masca și a întrebat-o dacă are ceva de spus ca ultime cuvinte. Montgomery a răspuns „nu” și nu a mai spus nimic altceva.

Decesul a fost constatat la ora locală 01:31 (08:31 ora României).

Avocata lui Montgomery, Kelley Henry, a spus că celor care au participat la execuție „ar trebui să se simtă rușinați”.

„Guvernul nu s-a oprit din în zelul său de a ucide această femeie distrusă și delirantă”, a spus ea într-un comunicat. „Execuția Lisa Montgomery a fost departe de justiție”.

Execuția lui Montgomery a fost amânată de două ori – mai întâi din cauza pandemiei de Covid-19, apoi de un judecător care a suspendat execuția în ultima clipă.

Ulterior, Curtea Supremă a SUA a stabilit că procedurile pot merge mai departe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...