Prima întâlnire dintre papa Francisc şi preşedinta Comisiei Europene. Darurile pe care și le-au făcut

Papa Francisc a primit-o sâmbătă pe preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula Von der Layen, aceasta fiind prima întâlnire dintre cei doi. Au abordat, printre altele, bunele relaţii bilaterale, precum şi consecinţele sociale ale pandemiei, a informat Vaticanul, potrivit EFE.

Întrevederea dintre Francisc şi Von der Leyen a avut loc în biblioteca pontificală şi a durat 30 de minute, după care preşedintele executivului comunitar s-a întâlnit timp de aproximativ o oră cu secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, şi cu secretarul pentru relaţiile cu statele, Paul Richard Gallagher.

În cadrul acestor convorbiri s-a discutat despre „bunele relaţii bilaterale, dezvoltate şi mai mult datorită Dialogului Structurat între Părţi şi iniţiativelor în curs de desfăşurare pentru aniversarea a 50 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Sfântul Scaun şi Uniunea Europeană” şi despre „tema dezvoltării umane şi sociale a continentului, inclusiv în perspectiva Conferinţei privind viitorul Europei”.

„Deşertul va deveni o grădină”.

În plus, ”au fost abordate unele probleme de interes comun, cum ar fi consecinţele sociale ale pandemiei, migraţia şi schimbările climatice, precum şi evenimentele recente din Orientul Mijlociu”, a precizat Vaticanul într-un comunicat.

Ursula von der Leyen i-a dăruit lui Francisc o copie foto-statică a Declaraţiei Schuman din 1950 şi o ediţie în două volume a Istoriei Uniunii Europene. Papa i-a oferit şefei Comisiei Europene documente din pontificatul său, împreună cu Mesajul pentru Ziua Mondială a Păcii şi Documentul privind fraternitatea umană, semnat la Abu Dhabi în 2019. De asemenea, a fost oferit în dar un medalion din bronz dedicat cuvintelor profetului Isaia din capitolul 32: „Deşertul va deveni o grădină”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...