Prima misiune chineză de explorare a planetei Marte a colectat o cantitate importantă de date ştiinţifice

Prima misiune chineză de explorare a planetei Marte a obţinut rezultate ştiinţifice importante, a anunţat duminică Administraţia Naţională Spaţială din China (CNSA), informează agenţia Xinhua.

Sondă orbitală Tianwen-1 funcţionează normal de peste 780 de zile, iar roverul autonom Zhurong a parcurs o distanţă de 1.921 de metri pe suprafaţa marţiană, a anunţat CNSA.

Atât sonda orbitală, cât şi roverul au finalizat misiunile de explorare ştiinţifică şi au colectat 1.480 de gigabytes de date ştiinţifice brute.

Misiunea Tianwen-1 a Chinei, ce include o sondă orbitală (care a rămas pe orbita lui Marte), un modul de asolizare şi roverul autonom Zhurong, a fost lansată la 23 iulie 2020.

La jumătatea lunii mai 2021, misiunea Tianwen-1 a asolizat în zona preselectată din Utopia Planitia, o vastă câmpie marţiană, fiind pentru prima dată când China a ajuns pe solul acestei planete. Roverul Zhurong a coborât de pe platforma sa de asolizare pe suprafaţa marţiană la 22 mai 2021.

Roverul Zhurong (zeul focului, în mitologia chineză) a fost lansat cu misiunea de a studia suprafaţa planetei Marte şi a atmosferei acesteia, în căutarea unor potenţiale urme de viaţă din trecutul planetei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...