Prima navă cu cereale ucrainene, ajunsă la destinație, e motiv de bucurie pentru liderii lumii

Lumea e îngrijorată. Războiul din Ucraina stârnește frică de foamete în destule țări, mai ales în cele din Africa și Asia. Totuși, după ce prima navă ucraineană încărcată cu cereale, care a plecat de la Odesa pe 5 august, a ajuns în portul Derince din Turcia, există speranțe de mai bine.

Vasul Polarnet are peste 12.000 de tone de cereale la bord și este primul dintre cele plecate care a ajuns la destinația finală. Transportul a fost posibil grație unui acord între Ankara, Moscova, Kiev și ONU. Capii lumii reacționează cu bucurie la acest lucru.

„Un mesaj de speranță pentru fiecare familie din Orientul Mijlociu, Africa și Asia: Ucraina nu vă va abandona. Esențial pentru menținerea securității alimentare globale”, a scris ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba pe Twitter.

Iar papa Francisc a reacționat și el: „Plecarea primelor nave încărcate cu cereale dovedește un posibil dialog. Dragi frați și surori, aș dori să salut cu satisfacție plecarea din porturile ucrainene a primelor nave încărcate cu cereale. Acest pas demonstrează că este posibil să dialogăm și să obținem rezultate concrete de care să beneficieze toată lumea. Prin urmare, acest eveniment prezintă și în sine un semn de speranță și, sper din tot sufletul, că urmând această cale putem să punem capăt luptei și să ajungem la o pace dreaptă și de durată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...