Prima sală de informatică Huawei în cadrul SOS Satele Copiilor – un spațiu destinat copiilor pentru dezvoltarea abilităților digitale

Huawei România a inaugurat astăzi, în cadrul Asociației SOS Satele Copiilor din București, în Satul SOS din București, sala de informatică Huawei, un spațiu prevăzut cu echipamente digitale și mobilier în care copiii din centru se pot bucura de un mediu educațional sigur, bazat pe tehnologia informației și a comunicațiilor.

Ca lider în domeniul tehnologiei, pentru Huawei, sprijinirea accesului egal la educație digitală pentru copiii de pretutindeni este unul dintre principalii piloni ai activității pe care o desfășoară. Cu sprijinul oferit de Prime Telecom, care a oferit consultanță tehnică și servicii de instalare, Huawei a făcut posibilă implementarea unei soluții Wi-fi 6 în Satul SOS din București.

În ultimii zece ani, tehnologiile digitale și modul în care copiii le utilizează s-au schimbat foarte mult. Dispozitivele moderne oferă oportunități și beneficii, dându-le celor mici posibilitatea de a interacționa cu ceilalți, de a învăța online și de a se juca. În calitate de companie lider în domeniul tehnologiei, credem că tehnologia are un mare potențial educațional și ne dorim să sprijinim accesul copiilor, în special al celor aflați în situații vulnerabile, la echipamente și competențe digitale„, a declarat Vlad Doicaru, Vicepreședinte, Huawei România.

”Ne bucurăm de oportunitatea oferită copiilor din programul SOS Satul Copiilor  București: acces la propriul laborator de tehnologie. Educația reprezintă unul dintre pilonii cei mai importanți din viața copiilor, reprezintă șansa lor de a deveni adulți responsabili, împliniți și capabili  de a-și depăși propria condiție. Le mulțumim din inimă partenerilor de bine de la Huawei, alături de care putem să le oferim copiilor din programele SOS premizele unui viitor mai bun. Trăim într-o lume aflată în continuă mișcare, controlată în mare parte de zona tehnologică. Accesul copiilor la device-uri, mai ales pentru cei din mediile vulnerabile, este cu atât mai important, cu cât o mare parte dintre ei nu au acces la ele nici acasă, nici la școală. Mulți dintre acești copii poate nici nu știu cum arată un laptop sau o tabletă. Oportunitatea oferită de Huawei este una minunată și, cu siguranță, copiii așteaptă cu nerăbdare să folosească laboratorul și să descopere lumea din jurul lor, altfel.” Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România.

Colaborarea dintre Huawei și SOS Satele Copiilor împlinește 3 ani în 2022, iar inaugurarea sălii de informatică este un simbol al sprijinului pentru educația digitală din România și al angajamentului companiei față de copiii aflați în grija asociației.

„Suntem într-un proces continuu de dezvoltare, iar tehnologia poate fi un partener important. Pe lângă conectivitate, este important să existe și componenta de digitalizare. Felicit SOS Satele Copiilor și Huawei România pentru această oportunitate. Este important să existe astfel de inițiative, care sperăm să se extindă la nivel național”, a spus Vișinel Bălan, Subsecretar de Stat, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Donația face parte din proiectul 1000 Dreams, dezvoltat de Huawei România, prin care compania își propune să contribuie la consolidarea educației digitale și să ofere acces copiilor din România la tehnologie, indiferent de mediul din care provin. Cele 10 laptopuri Huawei și Huawei IdeaHub – tabla interactivă din cadrul centrului – vor veni în completarea noilor spații, pentru a oferi sprijin copiilor care au nevoie de acces la resurse tehnologice pentru dezvoltarea competențelor digitale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...