Prima ţară care a aprobat utilizarea de urgenţă a vaccinului antiviral Abdala, dezvoltat în Cuba

Vietnamul a devenit prima ţară care a aprobat utilizarea de urgenţă a vaccinului antiviral Abdala dezvoltat în Cuba. Anunțul aparține grupului farmaceutic de stat BioCubaFarma.

Potrivit AFP, această țară se confruntă cu o recrudescenţă a cazurilor de COVID-19. „Pe baza unei evaluări riguroase a dosarului vaccinului Abdala, autoritatea vietnameză de control al medicamentelor a emis autorizaţia pentru utilizarea de urgenţă a imunogenului cubanez”, a indicat grupul pe Twitter. Pe lângă Abdala, pentru care Venezuela a semnat deja un contract de aprovizionare, Cuba a pus la punct Soberana 02, aprobat pentru utilizare de urgenţă în Iran în iulie, şi Soberana Plus.
Cuba a demarat contactele cu experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Abdala şi Soberana 02, bazate pe o proteină recombinantă, aceeaşi tehnică cu care lucrează compania americană Novavax şi cea franceză Sanofi, au o eficacitate de peste 90% pentru a preveni apariţia bolii cu simptome, potrivit oamenilor de ştiinţă cubanezi. Cuba a demarat joi contactele cu experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru a obţine recunoaşterea lor, un proces care va facilita comercializarea celor două vaccinuri în alte ţări, potrivit BioCubaFarma.

Argentina şi Mexicul s-au arătat interesate să le cumpere.

Anunţul coincide cu sosirea sâmbătă în Cuba a preşedintelui vietnamez, Nguyen Xuan Phuc, pentru o vizită oficială de trei zile în cursul căreia se va întâlni cu omologul său, Miguel Diaz-Canel, şi va fi oaspetele Centrului de inginerie genetică şi biotehnologie (CIGB) din Havana, creatorul vaccinului Abdala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...