Prima ţară care a aprobat utilizarea de urgenţă a vaccinului antiviral Abdala, dezvoltat în Cuba

Vietnamul a devenit prima ţară care a aprobat utilizarea de urgenţă a vaccinului antiviral Abdala dezvoltat în Cuba. Anunțul aparține grupului farmaceutic de stat BioCubaFarma.

Potrivit AFP, această țară se confruntă cu o recrudescenţă a cazurilor de COVID-19. „Pe baza unei evaluări riguroase a dosarului vaccinului Abdala, autoritatea vietnameză de control al medicamentelor a emis autorizaţia pentru utilizarea de urgenţă a imunogenului cubanez”, a indicat grupul pe Twitter. Pe lângă Abdala, pentru care Venezuela a semnat deja un contract de aprovizionare, Cuba a pus la punct Soberana 02, aprobat pentru utilizare de urgenţă în Iran în iulie, şi Soberana Plus.

Cuba a demarat contactele cu experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Abdala şi Soberana 02, bazate pe o proteină recombinantă, aceeaşi tehnică cu care lucrează compania americană Novavax şi cea franceză Sanofi, au o eficacitate de peste 90% pentru a preveni apariţia bolii cu simptome, potrivit oamenilor de ştiinţă cubanezi. Cuba a demarat joi contactele cu experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru a obţine recunoaşterea lor, un proces care va facilita comercializarea celor două vaccinuri în alte ţări, potrivit BioCubaFarma.

Argentina şi Mexicul s-au arătat interesate să le cumpere.

Anunţul coincide cu sosirea sâmbătă în Cuba a preşedintelui vietnamez, Nguyen Xuan Phuc, pentru o vizită oficială de trei zile în cursul căreia se va întâlni cu omologul său, Miguel Diaz-Canel, şi va fi oaspetele Centrului de inginerie genetică şi biotehnologie (CIGB) din Havana, creatorul vaccinului Abdala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...