Primăria Bucureștiului renunță la softurile antivirus ale companiei ruse Kaspersky. Decizia, justificată de Nicușor Dan

Municipalitatea bucureșteană renunță la softurile antivirus și la restul serviciilor informatice furnizate de compania rusă Kaspersky, unul din cei mai mari dezvoltatori mondiali de software. Primarul general Nicușor Dan justifică decizia invocând contextul invaziei ruse în Ucraina.

Renunțarea e o decizie corectă, logică, având în vedere efortul național și european de limitare a influenței economice a Rusiei”, scrie primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pe Facebook.

Pentru că vrea să elimine un potențial risc pentru sistemele municipalității, de săptămâna viitoare se va începe tranziția către alte soluții informatice, inclusiv un alt program antivirus, cel de acum fiind de la Kaspersky.

Ar putea fi implicată, de bună voie sau forţat

La mijlocul lunii martie, Biroul Federal pentru Securitatea Informaţiei din Germania a recomandat evitarea utilizării de software anti-virus dezvoltat de Kaspersky, avertizând că această companie ar putea fi implicată, de bună voie sau forţat, în eventuale atacuri cibernetice.

La scurt timp după acest anunț, Guvernul italian a precizat că va limita utilizarea programelor antivirus Kaspersky în sectorul public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole