Primăria Capitalei a tocat în doi ani peste 80.000 de euro pentru legitimare de handbaliste străine EXCLUSIV

Echipa de handbal feminin de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) București, finanțat de Primăria Capitalei, a devenit un Turn Babel, fapt pentru care anual se plătesc sume colosale către Federația Română (FRH) pentru legitimarea de handbaliste străine.

Nicușor Dan, pas cu pas pe urmele Gabrielei Firea către caseria FRH

Fostul președinte al FRH, Alexandru Dedu, a dat liber la legitimare de handbaliste și handbaliști străine/străini, fără număr, dar, în același timp, a inventat o metodă de a face mulți bani de pe urma cluburilor prin legitimarea de sportivi străini.

Astfel, taxa de legitimare pe care un club o achită către FRH pentru un handbalist sau o handbalistă din afara României este de 1.000 de euro, după care crește la 2.000 de euro pentru al doilea legitimat, 3.000 de euro pentru al treilea și așa mai departe, câte 1.000 de euro pentru fiecare legitimare ajungând ca unele cluburi să schite 10-12.000 de euro pentru legitimarea unei handbaliste.

De departe, CSM București este campioană la achitarea taxelor de transfer către FRH pentru handbaliste străine. La acest club finanțat din banii bucureștenilor a devenit o modă, ca, din șase în șase luni, să fie transferate câte cinci-șase-șapte sau opt jucătoare străine.

Acest obicei de a umfla conturile FRH a mers șnur pe vremea Gabrielei Firea și merge și acum bine merci în mandatul lui Nicușor Dan.

CSM București, pușculița de lux a FRH

Potrivit informațiilor furnizate de Primăria Capitalei pentru PUTEREA, ”suma totală alocată către FRH pentru legitimarea fiecărei jucătoare transferate în perioada 01.01.2020-01.02.2022 este de aproximativ 385.987,1 lei”.

Asta înseamnă că în doi ani de zile, CSM București a pompat din banii bucureștenilor către FRH circa 82.000 de euro ca să legitimeze handbaliste străine. Astfel, s-a ajuns ca doar una sau poate două jucătoare românce să prindă câteva minute în teren și restul lustruiesc banca de rezervă sau scaunele din tribună.

La ora actuală, CSM București are în lotul de 24 de jucătoare comunicat la FRH, nu mai puțin de 14 jucătoare străine. De ce vin străinele la CSM București? Pentru că se plătesc cele mai mari salarii din lumea handbalului feminin, adică din banii publici ai bucureștenilor.

Are destul pește balta Primăriei Capitalei pentru FRH că doar sunt bani publici și nimeni nu a dat până acum socoteală de jaful de la CSM București!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...