Primăria Parisului a fost dată în judecată

La mai bine de doi ani de la incendiul de la Notre-Dame, poluarea cu plumb este încă peste limite. Din această cauză, primăria Parisului a fost dată în judecată.

Incendiul de la Catedrala Notre-Dame a avut loc în aprilie 2019. Acoperişul şi turnul de sute de tone de plumb care s-au topit au eliberat particule toxice în atmosferă.

Autorităţile sunt acuzate de „neglijență gravă”, pentru că în lunile de după incendiu nu au luat măsuri pentru a reduce riscul la care erau expuşi locuitorii orașului.

Plângerea a fost depusă de o asociație de sănătate, un sindicat şi două familii. 

Măsurători făcute în această primăvară, la doi ani după dezastru, arată că încă mai sunt concentraţii de praf de plumb peste valorile normale în anumite locuri de pe esplanada catedralei.

400 de tone de plumb ar fi fost dispersate peste capitala Franței, după incendiu. O simulare efectuată în 2019 a arătat că particulele descoperite s-au răspândit până la 50 de km de catedrală.

La câteva luni după incendiu, autorităţile au ordonat să fie curăţate şcolile din zonele din apropierea catedralei, iar femeile însărcinate care locuiau în apropiere au fost îndemnate să facă analize de sânge, scrie Mediafax.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a promis că până în 2024 catedrala va fi  reconstruită.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole