Primăria S1, executată silit pentru neplata facturilor Romprest

Magistrații din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 au decis că Romprest poate executa Primăria Sectorului 1, instituție condusă de Clotilde Armand, pentru achitarea facturilor restante.

De asemenea, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că, cel puțin momentan, s-a ajuns la o soluție în legătură cu scandalul dintre Primăria Sectorului 1 și firma de salubritate, situație în urma căreia doar cetățenii au suferit, fiindcă au fost obligați să suporte munți de gunoaie. Instituția a promis că va plăti direct stațiilor de sortare facturile neachitate de Romprest, pentru ca această situație să nu se mai repede.
Se pare, totuși, că în „războiul” juridic dintre primărie și Romprest, compania de salubritate a câștigat o luptă. Judecătoria Sectorului 1 a decis că Romprest poate executa primăria condusă de Clotilde Armand pentru neachitarea facturilor restante.

Primarul Sectorului 1 a anunţat că va contesta cererea Romprest de încuviinţare a executării silite a Primăriei Sectorului 1, transmite Agerpres.

“Echipele de juriști de la primărie, prefectură și de la sortatori au gasit o soluție ca noi, primăria, să preluăm aceste datorii între Romprest și sortatori și să platim direct sortatorii. Ideea este să avem o plată directă către sortatori care nu trece prin Romprest, care nu-și plătește datoriile către sortatori.

Este o soluție juridică care nu necesita acordul Romprest. Până acum vorbeam de cesiune de creanțe, acum vorbim de preluare de datorii. Către sortatori o să plătim sumele lunare, care sunt de câteva milioane în fiecare lună.

Vom contesta cererea de încuviinţare a executării silite şi vom câştiga. De când sunt aici, am câştigat toate procesele. Somaţiile nu pot merge mai departe, nu are rost să facem ipoteze”, a declarat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...