Primăria Sectorului 6 scoate la licitație serviciul de colectare și transport al deșeurilor. Ciprian Ciucu: „E pentru prima dată după 23 de ani!”

Primăria Sectorului 6 scoate la licitație serviciul de colectare și transport al deșeurilor, a anunțat primarul Ciprian Ciucu, președintele PNL București, care susține că acest lucru nu s-a mai întâmplat din anul 1999.

Acum, după mulți ani. Pentru prima dată după mulți ani o primărie de Sector scoate la licitație serviciul de colectare și transport al deșeurilor (inclusiv sortare) la licitație. Pentru a fi siguri că această licitație va fi una corectă, am apelat la un proiect la ANAP cu Banca Mondială prin care aceste instituții au verificat în prealabil procedura, în special caietul de sarcini. Acest serviciu public nu a mai fost scos la licitație în Sectorul 6 de 23 de ani, din anii ’90, mai exact din 1999”, a scris primarul Sectorului 6, luni, pe Facebook.

Potrivit edilului, toate procedurile prealabile au fost îndeplinite. „Avem toate procedurile prealabile îndeplinite, suntem gata să demarăm procedura de atribuire, dar, cu toate acestea, am decis pentru și mai multă transparență, dar și pentru a preveni orice eventuale mici inadvertențe încă dinaintea lansării procedurii de atribuire, să invităm companiile care operează în domeniul managementului deșeurilor să ne dea feed-back pe caietul de sarcini. Ca să nu fie discuții despre favoritisme care nu există, ne vom vedea cu toți operatorii în același timp marți, 15 februarie 2022, ora 14.00”, a mai precizat Ciprian Ciucu.

Colectarea va fi realizată pe patru fracții

Această consultare, spune el, este deschisă exclusiv operatorilor licențiați în domeniul colectării și transportului deșeurilor. „Îmi doresc o competiție corectă, din care noi, locuitorii Sectorului 6 să obținem cel mai bun raport dintre calitatea și costul acestui serviciu”, a adăugat Ciprian Ciucu.

Caietul de sarcini, distribuit de primar într-un comentariu la postare, prevede o durată a contractului de delegare de 10 ani. Colectarea va fi realizată pe patru fracții (rezidual, hârtie/carton, plastic/metal și sticlă), fiind cuprinse și cerințe de achiziționare de utilaje moderne. Contractul va avea o valoare de circa 100.000 de lei pe an, spune primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...