Primarul din Corbeanca a fost eliberat. El a fost acuzat de luare de mită de peste 1,4 milioane de euro

Primarul din Corbeanca a fost eliberat după 48 de ore după gratii, a decis Tribunalul București vineri seara. Potrivit procurorilor, în dosar ar fi vorba despre retrocedarea unor terenuri. 

„După 48 de ore de chin și nesomn, primarul de la Corbeanca pleacă LIBER acasă. S-a respins orice măsură preventivă a parchetului DNA. Alt dosar inventat de DNA”, a spus Av. Cuculis.

Primarul celei mai bogate comune de lângă București ar fi primit, prin intermediari, suma de aproape un milion și jumătate de euro. 

Pentru a ascunde proveniența sumelor de bani primite ca mită, la îndemnul primarului din Corbeanca, ar fi fost încheiate mai multe acte notariale prin care ar fi fost ascuns adevăratul beneficiar al sumei de bani.

De altfel, edilul ar fi cerut de la anumite persoane restituirea unor suprafețe de teren. Primarul Anton Valeriu ar fi intrat în posesia a șapte hectare de pădure, a nouă hectare de teren arabil, dar și a sumei de 475 de mii de euro.

„Din punctul apărării de vedere este un dosar la comandă în ceea ce-l privește pe primarul de la Corbeanca”, a spus avocatul primarului, Adrian Cuculis.

Avocatul spune că nu clientul său este cel vizat în mod principal, ci sunt alte nume mari din autoritatea centrală care sunt vizate în acest dosar.

„Le-am comunicat deja procurorilor că nu există asemenea fapte de corupție la acest nivel înalt. Și nu avem ce să spunem mai mult pentru că ele nu există. Ar însemna să mințim sau să facem un denunț calomnios”, a mai spus avocatul.

Reprezentantul edilului spune că vor merge mai departe pentru ca adevărul să iasă la suprafață și vor destructura probele pe care anchetatorii le au în defavoarea lor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...