Primarul din Gheorgheni, obligat de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe domeniul public

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins, vineri, recursul primarului municipiului Gheorgheni împotriva sentinței Tribunalului Harghita prin care a fost obligat să îndepărteze steagul secuiesc de pe domeniul public.

Curtea de Apel Târgu Mureş a respins în data de 21 aprilie a.c. recursul formulat de fostul primar al municipiului Gheorgheni, Nagy Zoltan (PCM), împotriva sentinței Tribunalului Harghita prin care a fost obligat să îndepărteze cele două steaguri de pe domeniul public la cererea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de fostul jurnalist Dan Tanasă, acum deputat AUR. De subliniat cã recursul formulat de fostul edil Nagy Zoltan a fost susţinut de actualul edil al municipiului Ghergheni, Csergo Tibor-Andras (UDMR).

Minuta Curţii de Apel Târgu Mureș precizeazã urmãtoarele: „Respinge, ca nefondat, recursul formulat de Primarul Municipiului Gheorgheni, împotriva Sentinţei civile nr. 1654 din 27.11.2018, pronunţată de Tribunalul Harghita în dosarul nr. 882/96/2018. Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenienta Fundaţia Szekler Monitor. Definitivă”.

In 27 noiembrie 2018 Tribunalul Harghita  a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de fostul jurnalist Dan Tanasă (acum deputat AUR), împotriva fostului primar al municipiului Gheorgheni, Nagy Zoltan (PCM) şi a decis îndepărtarea steagul secuiesc și steagul orașului de pe domeniul public al municipiului Gheorgheni. Sentința Tribunalului Harghita a sunat astfel: „Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, a lipsei interesului şi a lipsei dovezii calităţii de reprezentant invocate de pârât. Admite acţiunea, în parte, formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva pârâtului Primarul Municipiului Gheorgheni, judeţul Harghita. Obligă pârâtul să îndepărteze steagul Consiliului Naţional Secuiesc, cunoscut şi ca „steagul secuiesc”, de pe domeniul public al municipiului Gheorgheni, din faţa casei de cultură. Obligă pârâtul să îndepărteze steagului albastru, steagul municipiului Gheorgheni de pe domeniul public, din faţa Primăriei Gheorgheni. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 50 de lei cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs ce se depune la Tribunalul Harghita, în 15 zile de la comunicare”.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...