Primarul din Sângeorz Băi, cercetat penal pentru că și-a torturat fiica

Autoritatea pentru Protecția Copilului cere sezizarea procurorilor în cazul fetiței primarului din Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, filmată de tatăl ei în timp ce acesta o umilea. Later edit: Edilul a fot exclus din PNL, a precizat Ludovic Orban

Poliția s-a autosesizat în accest caz și a dispus deschiderea unui dosar penal pe numele edilului.

ANDPDCA a solicitat DGASPC celor de la Bistrița Năsăud sesizarea organelor de cercetare penală în vederea verificării existenței elementelor constitutive ale unei infracțiuni și a solicitat verificarea situației minorei în familie. Mai mult, Autoritatea pentru Protecția Copilului cere verificarea felului în care este tratată minora.

Imagini degradante

Mădălina Turza, șefa Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, cea care a sesizat autoritățile  avertizează că „imaginile degradante și umilitoare la adresa minorei sunt de natură să pună în pericol dreptul la imagine, accentuând componenta traumatică a acestui eveniment și stigmatizarea copilului”.

Anunțul vine după ce în spațiul public a apărut o înregistrare video în care edilul își umilea fiica de 14 ani. În înregistrare se vede cum primarul din Sângeorz Băi și-a torturat fiica pedepsind-o. Micuța a fost dezbrăcată, pusă să stea în genunchi, cu mâinile deasupra capului și să repete că nu mai este obraznică.

Se apără pe Facebook

Primarul se apără spunând că nimeni nu-i poate spune cum să-și crească copiii.

„Cine cruță nuiaua își urăște fiul, dar cine-l iubește, are grijă să-l disciplineze, spune un proverb din biblie”, a spus Traian Ogâgău pe Facebook.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole