Primarul ecologist de la Rm. Vâlcea a trecut la PSD

Publicat: 08 oct. 2023, 18:00, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Primarul ecologist de la Rm. Vâlcea a trecut la PSD

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, vrea să obțină majoritatea în Consiliu Local, cu sprijin PSD.

„În momentul de faţă, nu mai sunt nici interimar la PER. Am dat delegaţia unui coleg din Partidul Ecologist Român. Le-am spus colegilor care este intenţia mea. Deci, echipa câştigătoare nu se schimbă, cum v-am spus. De şapte ani colaborez cu Costi Rădulescu perfect. Ceea ce s-a făcut în municipiul Râmnicu Vâlcea se datorează şi consilierilor PSD, care împreună cu consilieri PER au votat hotărârile de Consiliul Local şi îmi doresc ca de aici încolo să mergem chiar în echipă şi să facem proiecte majore pentru că știți ce greu este când nu ai o majoritate de două treimi în Consiliul Local. Toată echipa mea, în proporție de 98% mă va urma și împreună cu echipa solidă a PSD vom învinge. Acesta este scopul fiecărui politician” – a spus Mircia Gutău.

Gutău a fost în trecut membru PDL, devenind eroul involuntar al unei erori judiciare. Anchetat de DNA și condamnat pentru corupție, Gutău a câștigat la CEDO în temeiul încălcării dreptului la un proces echitabil. La rejudecare, edilul a fost achitat definitiv.

În situația lui Mircia Gutău se află și Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploiești, care a anunțat recent că va candida în 2024 din partea PSD. De asemenea, primarul independent al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a decis și el să se înscrie în PSD.

O adevărată lovitură ar putea fi dată de PSD la Arad, unde, potrivit unor surse, se negociază cooptarea primarului Călin Bibarț, în prezent membru PNL.

Potrivit unor surse politice, nici liberalii nu stau degeaba în această perioadă. Profitând de popularitatea scăzută a USR, liberalii sunt în negocieri cu primari USR din două municipii importante.