Primarul Radu Mihaiu, reclamație la DNA: DGASPC sector 2 a cumpărat 150 de computere, cu 2000 de euro bucata

Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, a depus o reclamație la Direcția Națională Anticorupție (DNA) care vizează achiziția de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 2 a 150 de computere.

Pentru un astfel de dispozitiv, DGASPC Sector 2 a plătit  2 000 de euro.  

Primarul, de profesie specialist IT, spune că cerințele din caietul de sarcini sunt specifice computerelor de gaming și că depășesc cu mult nevoile angajaților instituției.

Edilul susține că licitația pentru achiziția de calculatoare a fost organizată și atribuită ilegal unei firme.

Se pare că 50 de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 au primit la sfârșitul anului trecut computere de ultimă generație, cu procesoare super-performante și monitoare foarte mari.

„Noi cumpărăm pentru DGASPC calculatoare de 2.000 de euro, cam cât se vând acum calculatoarele pentru gaming. De ce avem nevoie de calculatoare atât de scumpe pentru DGASPC, pentru o direcție în care oamenii lucrează doar cu documente?”, a spus Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, conform Digi24.

Edilul a trimis Corpul de control la DGASPC.

„Niciuna din firmele care au participat la această licitație nu îndeplinea condițiile de eligibilitate. 4 firme au participat, două au depus oferte și una singură a câștigat. Conform raportului, această firmă ar fi trebuit să fie descalificată.

Firma câștigătoare nu ar fi îndeplinit o condiție legată de obiectul principal de activitate, potrivit concluziile Corpului de control. O altă firmă, aflată în aceeași situație, a fost descalificată”, a mai spus Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...