Plângere penală la DNA pe numele primarului Sectorului 5: Florea este acuzat de mită electorală

Cristian Băcanu, candidat susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria Sectorului 5, a depus plângere penală la Direcția Națională Anticorupție pe numele actualului primar al Sectorului 5, Daniel Florea, pe care îl acuză de mită electorală.

Cristian Băcanu susține că „prin vot, cei aleși își asumă responsabilitatea să lucreze în beneficiul celor care i-au votat, să le reprezinte interesele și să se asigure că viața cetățenilor este mai bună. Dacă acest echilibru fragil este încălcat, dacă votul cetățenilor este cumpărat dinainte, buna guvernare este pusă în pericol”.

Băcanu a precizat că politicienii care ajung în funcții cumpărând voturi au tot interesul să nu ridice nivelul de trai al românilor, pentru a fi aleși și la următoarele alegeri în aceleași condiții.

„ (…) politicienii care ajung în funcții dând mită electorală sunt preocupați doar să acumuleze bani negrii pentru voturile viitoare și deturnează fondurile publice de la investiții, la acțiuni de imagine fastuoase la adăpostul cărora pot fura în liniște”, mai spune el.

Băcanu: Cel care acceptă mită electorală, și-a vândut dreptu de a trăi mai bine

Candidatul la Primăria Sectorului 5 le transmite celor care acceptă „o pungă de făină, o găleată sau un cupon de cumpărături” în schimbul votului, să nu se mire dacă viața lor nu se va schimba în bine după alegerea făcută.

„Prin gestul său de a lua astăzi mita electorală – căci în definitiv asta este, orice cuvinte am folosi să cosmetizăm realitatea – și-a vândut dreptul de a trăi mai bine mâine. Și nu doar dreptul lui de a trăi mai bine, ci și dreptul celorlalți, a celor care aleg să nu se implice, care spun că votul lor liber nu are cum să se învingă voturilor cumpărate, care închid ochii când văd cum viitorul lor este tranzacționat de politicieni corupți și de cetățeni disperați”, a transmis acesta.

Florea, acuzat că își cumpără voturi

Cristian Băcanu a anunțat că a decis să depună plângere penală împotriva actualului primar al Sectorului 5 pentru mită electorală.

„Eu am ales să mă implic și să trag un semnal de alarmă. Am decis să nu admit ca viitorul cetățenilor sectorului 5 să fie cumpărat de un primar care nu a făcut nimic pentru ei și care a făcut totul pentru cei din gașca lui.

Nu mă voi opri aici. Voi demasca orice încercare de deturnare a democrației și de cumpărare a voturilor în sectorul 5, pentru că doar așa se poate schimba destinul acestui sector!”, a mai spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...