Primarul unei comune din Harghita susține că urșii atacă morminte: Se numește profanare!

Primarul comunei Atid din județul Harghita, Szilveszter Attila (UDMR), spune că un urs a produs stricăciuni la un mormânt şi că oamenii au ajuns la capătul răbdării. Într-o înregistrare video, edilul face apel la Ministerul Mediului să intervină, pentru că „ajungem să ne mănânce urşii”.

„E foarte trist. Deja am ajuns cu problema urşilor că intră în grădină, intră la morminte. Uitaţi, dărâmă morminte, sapă la mormânt. Aceasta se numeşte profanarea mormintelor. Nu se acceptă aşa ceva. Nu mai pot să stea în pădure că-s atâţia de mulţi”, a spus Szilveszter Attila, într-o înregistrare făcută în cimitir şi postată pe pagina de socializare a preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba.

Primarul face un apel pentru a se lua măsuri responsabile de rezolvare a acestei probleme.

„Eu vă rog pe toată lumea care e competentă în sensul acesta: Ministerul Mediului, asociaţia vânătorilor, pe toată lumea cine-i competent, să facem ceva acum, nu numai să vorbim. Vă rog şi pe verzii (ONG-urile de mediu – n.r.), uitaţi-vă oameni, deja am ajuns la punctul culminant. Au ajuns oamenii la punctul maxim de răbdare. Nu se mai poate. Gata, s-a terminat cu asta. Dacă lăsăm tot aşa, ajungem să ne mănânce urşii. Vă rog să luaţi măsurile cele mai dure, cele mai bune, cele mai responsabile în sensul acesta”, a mai spus Szilveszter Attila.

În postarea preşedintelui CJ Harghita se mai precizează că prezenţa ursului în cimitir „este un motiv de îngrijorare, deoarece oamenii nu mai îndrăznesc să meargă nici în aceste locuri unde-i comemorează pe cei dragi„ şi că „situaţia a scăpat de sub control şi este nevoie de intervenţia imediată a celor competenţi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...