Primele 200 milioane doze de vaccin destinate UE vor fi distribuite până în septembrie 2021

Distribuirea primelor 200 de milioane de doze ale vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de grupul american Pfizer în parteneriat cu compania germană BioNTech va fi încheiată pentru Uniunea Europeană în luna septembrie 2021, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

„Distribuirea integrală a celor 200 de milioane de doze este programată să fie încheiată în septembrie 2021”, a declarat reprezentantul CE pentru Reuters. Aceasta înseamnă că vor fi cel puțin 100 de milioane de persoane imunizate în UE, care are un total de 450 milioane de cetățeni. Adică circa 25% din populație (exceptând copiii sub 16 ani).

Reprezentantul CE a adăugat că în prezent au loc discuţii cu privire la furnizarea altor 100 de milioane de doze suplimentare de vaccin, care sunt opţionale potrivit contractului semnat cu companiile Pfizer şi BioNTech.

Vaccinarea împotriva noului coronavirus a demarat oficial duminică în toate ţările Uniunii Europene, primele persoane care au primit doze de vaccin fiind din rândul pensionarilor şi al medicilor.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole