Primele concluzii în dosarul „Victor Babeș”: Un angajat ar fi manevrat greșit instalația de oxigen/ Două persoane au fost reținute

Au fost trase primele concluzii în dosarul producerii tragediei care a avut loc pe 12 aprilie, la Spitalul Victor Babeș din București, acolo unde alimentarea autospecialei de terapie intensivă cu oxigen s-a blocat. În urma acestui blocaj, au murit trei pacienți infectați cu coronavirus. Conform primelor concluzii, autospeciala s-a defectat din cauza greșelii unui angajat.

Expertiza ajunsă recent la dosar arată că o eroare umană a dus la supra-alimentarea instalației și la blocarea aparaturii medicale.

Primele concluzii ale anchetei arată că un angajat al spitalului, din cadrul personalului tehnic, trimis să verifice instalația de oxigen, ar fi manevrat-o greșit și asta ar fi dus la închiderea alimentării cu oxigen.

În acest dosar, polițiștii de la Omoruri au cerut o percheziție informatice, pentru a stabili dacă a fost o eroare de soft care a dus la oprirea aparatelor sau dacă cineva a manevrat greșit instalația de oxigen.

Procurorii de la Parchetul București fac, miercuri, audieri în acest dosar penal deschis după tragedia din TIR-ul ATI de la Victor Babeș. Cercetările vizează fapte de ucidere din culpă, după ce în 12 aprilie trei pacienți care erau în TIR-ul ATI de la Victor Babeș au murit în urma unei probleme la instalația de oxigen. În unitatea mobilă mai erau cinci pacineți, care au fost transferați la alte spitale.

În această anchetă au dat deja declarații mai multe persoane – personal tehnic care supraveghea aparatele, personal medical care era pe tură. Medicii și asistenții au povestit ce s-a întâmplat și cum au decurs zilele anterioare, atenția principală fiind axată pe eventuale alerte care să fi existat și care să pună sub semn de întrebare modul în care a funcționat aparatura medicală.

Conform avocatului Adrian Cuculis, șeful serviciului tehnic care supraveghea instalațiile și un instalator au fost reținuți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole