A fost înregistrat primul caz de coronavirus într-o țară în care până acum nu a fost raportată nicio infectare

A fost înregistrat primul caz de coronavirus într-o țară în care până în prezent nu a fost raportată nicio infectare. Este vorba despre Arhipelagul Vanuatu, care are aproximativ 300.000 de locuitori.

Vanuatu a fost una dintre puținele țări neafectate de pandemia de coronavirus.

Premierul acestei țări, Bob Loughman, a dat asigurări că „țara rămâne în siguranță”.

„Guvernul, prin intermediul grupului de lucru destinat combaterii noului coronavirus, va continua să ofere publicului informaţii actualizate cu privire la situaţia COVID-19 şi în special la acest caz”, a declarat oficialul, citat de Radio New Zealand (RNZ) Pacific.

Este vorba despre un bărbat care a călătorit din Statele Unite în Vanuatu, trecând prin Sydney și Auckland, conform Digi24.

Chiar dacă era asimptomatic când a ajuns în Vanuatu, pe 4 noiembrie, rezultatul testului efectuat în a cincea zi de la sosire a fost pozitiv, conform Ministerului Sănătății.

Loughman a adăugat că bărbatul a fost plasat în izolare pentru tratament şi monitorizare.

Vanuatu şi-a închis frontierele şi a decretat stare de urgenţă, în contextul pandemiei de coronavirus, la data de 25 martie. În pofida lipsei cazurilor de COVID-19, însă din cauza vulnerabilităţii ţării la dezastre, starea de urgenţă a fost extinsă până la 31 decembrie.

Recent ţara a început să permită zboruri de repatriere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...