A fost înregistrat primul caz de coronavirus într-o țară în care până acum nu a fost raportată nicio infectare

A fost înregistrat primul caz de coronavirus într-o țară în care până în prezent nu a fost raportată nicio infectare. Este vorba despre Arhipelagul Vanuatu, care are aproximativ 300.000 de locuitori.

Vanuatu a fost una dintre puținele țări neafectate de pandemia de coronavirus.

Premierul acestei țări, Bob Loughman, a dat asigurări că „țara rămâne în siguranță”.

„Guvernul, prin intermediul grupului de lucru destinat combaterii noului coronavirus, va continua să ofere publicului informaţii actualizate cu privire la situaţia COVID-19 şi în special la acest caz”, a declarat oficialul, citat de Radio New Zealand (RNZ) Pacific.

Este vorba despre un bărbat care a călătorit din Statele Unite în Vanuatu, trecând prin Sydney și Auckland, conform Digi24.

Chiar dacă era asimptomatic când a ajuns în Vanuatu, pe 4 noiembrie, rezultatul testului efectuat în a cincea zi de la sosire a fost pozitiv, conform Ministerului Sănătății.

Loughman a adăugat că bărbatul a fost plasat în izolare pentru tratament şi monitorizare.

Vanuatu şi-a închis frontierele şi a decretat stare de urgenţă, în contextul pandemiei de coronavirus, la data de 25 martie. În pofida lipsei cazurilor de COVID-19, însă din cauza vulnerabilităţii ţării la dezastre, starea de urgenţă a fost extinsă până la 31 decembrie.

Recent ţara a început să permită zboruri de repatriere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...