Primul caz de „fluronă” în Israel. Este vorba de o femeie însărcinată

Israelul a detectat primul caz de infectare simultană cu Covid-19 și gripă, cunoscut sub numele de „fluronă”. Este vorba de o femeie de 30 ani, însărcinată, care a născut recent la Spitalul Beilinson, nefiind vaccinată împotriva niciuneia dintre cele două boli.

Potrivit medicilor, pacienta a fost „bine” și a prezentat doar simptome ușoare, în ciuda faptului că nu a fost imunizată. Chiar și așa, medicii rămân în alertă după apariția acestui nou caz.

Femeia a fost externată pe 30 decembrie în cadrul tratamentului, fiind folosită o combinație de medicamente care atacă atât gripa, cât și coronavirusul, a raportat șeful Secției de Obstetrică și Ginecologie de la Spitalul Beilinson, Arnon Viznitzer.

Observăm tot mai multe boli asemănătoare gripei în rândul populației de mame, împreună cu cazuri de coronavirus care apar în principal la femeile care nu sunt vaccinate împotriva Covid-19 și a gripei”, a adăugat el.

După depistarea acestui caz, oficialii sanitari din Israel consideră că acest caz nu este izolat și că mai sunt și alți pacienți care suferă de cele două virusuri în același timp, deși nu au fost diagnosticați.

În prezent, țara impune noi măsuri și promovează a patra doză de vaccin, după datele infectărilor din ultimele zile, care cresc exponențial. Folosirea măștilor în aer liber va fi din nou obligatorie de vineri, 7 ianuarie, la întâlnirile de peste 50 de persoane, precum și certificatul verde pentru evenimentele în aer liber cu o capacitate de peste 100 de oameni.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole