Primul caz de infectare cu Delta Plus! Purtătorul este un copil

Israelul a detectat, miercuri, primul caz de infectare cu Delta Plus, o variantă a coronavirusului care circula deja în mai multe țări din Europa, potrivit ministerului istraelian al sănătății.

Un copil de 11 ani venit din Europa era purtătorul subvariantei. El a fost identificat pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi a fost plasat în carantină, a precizat aceeaşi sursă, subliniind că niciun alt caz nu a mai fost identificat de atunci.

În acest moment nu există încă indicii clare care să arate că Delta Plus este mai transmisibilă decât varianta Delta inițială. 

Varianta AY4.2, care a fost descoperită în mai multe ţări europene, a fost identificată în Israel”, a anunțat ministerul israelian într-un comunicat, marţi seară.

Varianta AY4.2, supranumită Delta Plus, a fost descoperită în Israel într-un moment în care ţara are în vedere ridicarea unor restricţii în vigoare, în special în ceea ce priveşte turismul.

Israelul a fost una dintre primele ţări ce a lansat o campanie de vaccinare în decembrie 2020 care a redus contaminarea, dar răspândirea variantei Delta şi ridicarea restricţiilor au favorizat apariţia unui nou val, la care guvernul a încercat să răspundă prin lansarea unei campanii pentru a treia doză de vaccin.

Peste 60% dintre cei 9 milioane de israelieni au fost vaccinați cu două doze de vaccin şi peste o treime s-au imunizat și cu doza a treia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...