Primul centru de vaccinare destinat copiilor din București

Primul centru din Capitală unde vor putea fi imunizați și copii cu vârsta între 12 – 15 ani va fi amenajat în parcul Lumea Copiilor (zona rotondă) şi va avea două puncte de imunizare.

Inițiativa aparține Primăriei Sectorului 4 iar la noul punct vor putea fi imunizaţi cu serul produs de Pfizer-BionTech şi minorii cu vârste cuprinse între 12-15 ani.
Vaccinarea efectivă a copiilor va debuta în momentul în care autorităţile naţionale vor emite toate instrucţiunile necesare. Din acel moment, centrul mobil va fi deschis zilnic, în intervalul orar 8 – 20, timp în care minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani vor putea fi vaccinaţi împotriva COVID-19, cu acordul părinţilor/ reprezentanţilor legali.

Aceştia îi vor însoţi, de altfel, pe copii şi vor completa formularele pe care le vor primi de la registratorii centrului. Ulterior, copiilor li se va administra prima doză a vaccinului, în aceeaşi cantitate de 0,3 ml utilizată şi pentru imunizarea adulţilor, după care vor rămâne sub supraveghere, într-o zonă de post-vaccinare, pentru un interval de 15 minute„, precizează reprezentanții Primăriei Sector 4.
Vineri, Agenţia Europeană a Medicamentului a decis autorizarea utilizării vaccinului Pfizer-BionTech pentru imunizarea împotriva COVID-19, a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.
În momentul de faţă, vaccinul produs de Pfizer-BionTech este administrat copiilor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...