Primul hub de comunicare în sănătate din țara noastră

HealthHUB este primul hub de comunicare în sănătate din România, care are ca scop să creeze doar conținut despre sănătate fundamentat pe cercetări științifice, validat de medici și scris pe înțelesul tuturor.

Din hub fac parte medici, jurnaliști, influenceri, platforme online, pagini de social media, creatori de conținut scris, audio și video.

Ideea realizării acestui hub a fost determinată de o realitate îngrijorătoare. Rețelele sociale abundă de fake news informații false, preluate și promovate de foarte mulți români. Iar în perioada pandemică s-a observat  o exacerbare a acestui fenomen, cu efecte îngrijorătoare în domeniul sănătății publice. Conform unui studiu Eurostat, doar 12 români din 100 verifică informațiile pe care le găsesc online.

”Ușile acestui hub sunt deschise pentru orice comunicator care își dorește să transmită informații corecte. Ne place ceaiul de mușețel, dar credem că bolile se tratează cu medicamente. Iubim bunicile și sfaturile lor, dar preferăm tratamentele prescrise de medici. Avem încredere în știință și specialiști și credem că e nevoie de acest pol menit să contrabalanseze informațiile eronate, care au o putere de viralizare foarte mare”, precizează Laura Ivăncioiu, directorul agenției care a inițiat acest proiect.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole