Primul pod construit de la zero în județul Ilfov, în ultimii 20 de ani! Face legătura între Ilfov și Ialomița

Publicat: 16 mart. 2024, 21:44, de Filon Stan, în SOCIAL , ? cititori
Primul pod construit de la zero în județul Ilfov, în ultimii 20 de ani! Face legătura între Ilfov și Ialomița
Primul pod construit de la zero in Ilfov, in ultimii 20 de ani

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, a vorbit despre primul pod construit în județul Ilfov în ultimii 20 de ani! Este un proiect cu care se mândrește, mai ales că a fost dat în folosință cu 6 luni mai devreme decât era estimat.

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, a publicat recent mai multe imagini pe Facebook cu podul din localitatea Lipia, comuna Gruiu, care face conexiunea cu județul Ialomița.

Primul pod nou din Ilfov din ultimii 20 de ani

Vechiul pod a fost demolat, deoarece nu mai prezenta siguranță și s-a decis construirea unui nou pod, de la zero. A fost, de fapt, primul pod construit de la zero în județul Ilfov, în ultimii 20 de ani, după cum remarcă chiar președintele Consiliului Județean Ilfov.

”Vă las aici imagini cu podul din Lipia, comuna Gruiu, de pe DJ101B, care face conexiunea cu județul Ialomița. A fost pentru prima dată în ultimii 20 de ani când am construit un pod de la zero în Ilfov.

Am dărâmat vechiul pod și în locul lui l-am făcut pe acesta. Mai mult, l-am redat circulației cu șase luni înainte de termenul prevăzut în contract. Podul are trotuare de un metru, pe ambele părți, pentru ca pietonii să poată traversa în siguranță, parte carosabilă de aproape 8 metri și o lungime de aproape 80 metri”, scrie Hubert Thuma pe pagina sa de Facebook.

Podul din satul Lipia are un rol vital în facilitarea legăturii dintre județul Ilfov și județul Ialomița. Acesta traversează râul Ialomița și asigură traficul în condiții de siguranță pentru cetățenii din localitățile din proximitate: Grădiștea, Ciolpani, Snagov, Gruiu, Moara Vlăsiei, Nuci.