Cine este primul rabin din ultimii aproape 100 de ani care a fost angajat în armata germană

Publicat: 24 iun. 2021, 22:30, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Cine este primul rabin din ultimii aproape 100 de ani care a fost angajat în armata germană

Armata germană a angajat primul rabin din ultimii aproape 100 de ani. Rabinul Zsolt Balla va asigura servicii religioase pentru aproximativ 300 de evrei aflaţi în rândul forţelor germane.

Balla a declarat că doreşte să îi facă pe cei 300 de soldaţi evrei să se simtă acasă în rândul forţelor militare din Germania, acţionând pentru eradicarea antisemitismului şi a altor forme de ură, subliniază BBC. Armata germană are deja preoţi şi pastori care oferă servicii religioase celor 94.000 de soldaţi creştini dar nu exista un echivalent pentru cei evrei, care sunt circa 300.

Oferă sfaturi privind dileme etice

Zsolt Balla este un rabin de origine maghiară în vârstă de 42 de ani și tatăl a trei copii. De asemenea, este rabin în congregaţia din Leipizg, face parte din consiliul de administraţie al conferinţei rabinilor ortodocşi şi este rabin pentru landul Saxonia. Dacă vă întrewbați ce fac consilierii religioşi din armată, aflați că ei oferă sfaturi privind dileme etice şi însoţesc soldaţii pe parcursul programelor de instruire şi educaţie.