Primul spital din România care nu mai are urgențe Covid. Medic: Ar fi o greșeală să ne relaxăm

Numărul pacienţilor COVID a scăzut sub o mie, în toată ţara, dar cel al deceselor rămâne ridicat. Este exemplul Spitalului Bagdasar Arseni din Capitală, unde în ultimele două luni au murit 194 de pacienţi Covid, faţă de 19, în tot anul trecut.

Cu toate acestea, este primul spital în care Urgenţa este goală și se face acum igienizarea pentru a fi primiţi şi pacienți cu alte afecțiuni. 

Acum rmează ca tot acest spaţiu să fie reîmpărţit în zonă verde și zonă roşie, pentru că până acum, din cauza numărului mare de pacienți , toată zona această era destinată numai pentru pacienții cu Covid.

Reprezintă o uşurare pentru sistem, că putem să ne desfășuram activitatea ceva mai bine și colegii care s-au luptat în perioada asta respiră”, a declarat Florian Bica, purtător de cuvânt al Spitalului Bagdasar Arseni.

După fiecare rău trebuie să vină şi o perioadă de bine. Dacă vom continua să ne vaccinăm probabil că vom beneficia de aceasta stare de normalitate”, spune și Amalia Hangiu, medic șef UPU.

Medicii spun asta cu rezerve. Le e teamă că numărul infectărilor ar putea creşte din nou: „Acestea sunt concentratoaerele pe care le-am primit, în număr de zece, și aș vrea să le mai păstrăm o perioadă să vedem cum vor evolua lucrurile”.

O greşeală enormă ar fi să ne relaxăm cu toţii şi să credem că acest val şi această criză au trecut. Am în continuare 30 de pacienți în ATI covid, ieri au fost 19 decedați”, explică managerul de la Bagdasar, Andi Nodiţ.

În România au murit până acum peste 53 de mii de pacienți COVID.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...