Primul tratament pentru toate tulpinile de COVID. Se găsește și în România

Publicat: 07 iun. 2021, 09:30, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Primul tratament pentru toate tulpinile de COVID. Se găsește și în România

Oamenii de știință au decretat, în urma unor studii, că tratamentul cu anticorpi monoclonali este eficient pentru toate tulpinile SARS-CoV-2 apărute până acum.

Şi în Romania s-a experimentat acest tip de tratament, care trebuie administrat înainte ca pacientul infectat cu SARS-CoV2 să ajungă într-o stare critică.

Este un tratament care se administrează în spital, având o recomandare de administrare pentru persoanele care nu necesită supliment de oxigen în momentul prezentării la spital, dar au risc mare de evoluție către o formă severă de boală, adică persoanele de risc, cei cu obezitate, cei vârstnici, cei cu boli cardiovasculare, boli pulmonare cronice, diabetici sau persoane care au o imunosupresie datată sau cunoscuă în momentul în care se prezintă.

Administrarea se face strict intravenos, de aceea recomandarea de administare se realizeaza strict în spital”, a explicat Beatrice Mahler, directorul Institutului „Marius Nasta”, potrivit B1.

Specialiştii sunt de părere că avantajele acestui tratament sunt cu mult mai importante decât reacţiile adverse minore. 

Acest tratament este autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului şi poate fi folosit şi în România. Totuși, dezavantajul tratamentului cu anticorpi monoclonali este prețul foarte mare.