Primul vaccin anti-COVID-19 administrat pe cale orală, în faza de studiu clinic

O companie farmaceutică se pregătește să lanseze faza inaugurală a unui studiu clinic pentru ceea ce ar putea deveni primul vaccin anti-COVID-19 administrat pe cale orală din lume, transmite The Jerusalem Post.

Oramed Pharmaceuticals Inc., o companie farmaceutică specializată în teste clinice bazate pe o tehnologie dezvoltată de Centrul Medical de la Universitatea Hadassah, a anunțat în weekend o inițiativă comună cu Premas Biotech din India pentru a produce noul vaccin. Împreună au format firma Oravax Medical Inc, iar vaccinul va avea la bază tehnologia de administrare orală de la Oramed și tehnologia de vaccin de la Premas, transmite B1.

Premas a început să lucreze la vaccin din martie

„Un vaccin oral anti-COVID-19 ar elimina o serie de bariere din distribuția rapidă și pe scară largă, posibil permițându-le oamenilor să ia vaccinul ei înșiși acasă”, a declarat Nadav Kidron. „Dacă facilitarea administrării este critică astăzi pentru a accelera ratele de inoculare, un vaccin oral ar putea deveni cu atât mai valoros în cazul în care un vaccin anti-COVID-19 ar putea fi recomandat anual, precum obișnuita injecție pentru gripă”, a mai spus acesta.

Compania a finalizat un studiu-pilot pe animale și a descoperit că vaccinul a contribuit la dezvoltarea anticorpilor de imunoglobulină G și imunoglobulină A, care este necesară pentru o imunitate mai îndelungată.

„Acest vaccin ar trebui să fie mult mai rezistent la variantele COVID-19”, adaugă Kidron.

Șeful Oramed susține că avantajele unui vaccin administrat pe cale bucală merg dincolo de siguranță și eficacitate. Medicațiile orale tind să aibă mai puține efecte adverse. Mai mult decât atât, acest vaccin ar putea fi livrat la temperatura frigiderului și stocat la temperatura camerei, ceea ce ar facilita transportul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole