Primul vehicul Ford de volum, complet electric, va fi construit în România

Reprezentanții constructorului auto spun că primul vechicul Ford de volum, complet electric, va fi construit în România din 2024.

Se va întâmpla în uzina din Craiova, unde Ford se pregătește să facă o nouă investiție de 300 milioane dolari. Aici, din 2023 va construi un nou vehicul comercial ușor, pentru ca în anul următor să producă și versiunea complet electrică a acestuia.

Reprezentanții companiei nu au oferit mai multe detalii despre vehiculul electric ce urmează a fi construit la Craiova, dar România ar urma să aibă a treia fabrică din Europa unde Ford produce astfel de mașini, după Germania și Turcia.

Oameni și roboți

Potrivit Europa FM, din 2008, de la preluare fabricii din Craiova, constructorul auto american a investit aici aproape 2 miliarde de dolari. Aproape 6.000 de oameni lucrează în uzina în care au fost instalați și peste 600 de roboți.

Între timp, Ford oprește producția de vehicule și motoare, pentru câteva zile, ca urmare a problemei aprovizionării cu semiconductori.

Până pe 21 mai, Secția de Producție Vehicule va opera în două schimburi, față de trei. În zilele în care nu lucrează, angajații ar urma să primească 78% din salariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...