Principalul suspect în cazul dublei crimei de la Iași, dat în urmărire internațională

Publicat: 14 dec. 2021, 12:13, de Laura Macovei, în News , ? cititori
Principalul suspect în cazul dublei crimei de la Iași, dat în urmărire internațională

Principalul suspect în cazul dublei crime de la Iași a fost dat în urmărire internațională. Acesta este de origine marocană, născut în Canada. Din spusele apropiaților, acesta ar fi prieten cu victimele.

Nume: El Bourkadi Ahmed Sami
Vârstă: 20 de ani
Cetățenie: canadiană

Semnalmente:
– 1,70m înălțime
– față ovală
– ochi negri
– ten măsliniu
– păr negru
– poartă barbă

Studentul marocan și prietena lui din Iași locuiau cu chirie într-o vilă de aproximativ o lună. Polițiștii și procurorii au mers acolo de mai multe ori pentru a preleva probe, inclusiv mostre ADN. Însă arma crimei nu a fost deocamdată găsită.

Medicii legiști au finalizat necropsia în cazul tinerei de 23 de ani, dar și a studentului marocan în vârstă de 25 de ani.

Diana Bulgaru, director IML Iasi: „Persoana de sex feminin prezenta 33 de plăgi înțepat-tăiate, iar persoana de sex masculin prezenta 17 plăgi înțepat-tăiate cu atingerea organelor vitale. Dispunerea lor părea aproape identică, deci primele păreau cam la fel. Moartea este violentă, consecutiv multiplelor plăgi.

Prim procuror Mihaela Apostol, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași: „S-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. Descoperirea a fost făcută de către organele de poliție care au fost informate cu privire la posibila dispariție a tânărului student care în cursul zile de 10 decembrie ar fi trebuit să ajungă cu avionul la Bruxelles. Cadavrele prezentau urme de violență, iar în imobil s-au identificat urme de ardere.”

Prieten cu victimele

Tânărul suspect era prieten cu cei doi tineri uciși.

Pe numele acestuia, procurorii au emis un mandat de arestare preventivă în lipsă. Nu a fost găsit pentru a fi adus la audieri, iar anchetatorii nu exclud nici varianta ca acesta să fi fugit din țară.

Locuința a fost incendiată după comiterea crimelor. Medicii legiști spun însă că nu au identificat urme de incendiere și pe corpurile celor doi.