Principele Radu: Am dovedit la ce este utilă Coroana Română

Principele Radu şi-a exprimat, miercuri, satisfacţia că de 20 de ani Familia Regală este la Palatul Elisabeta, având „norocul” de a dovedi societăţii româneşti la ce poate fi utilă Coroana Română.

Sunt uimit că reuşim, după 20 de ani, să fim tot aici, dar (…) nu ne-am aşteptat niciodată, nici Majestatea Sa, nici eu, să avem norocul de a dovedi societăţii româneşti la ce poate fi utilă Coroana, indiferent de condiţiile în care operează. (…) Cel mai frumos compliment pe care l-am auzit vreodată în aceşti 20 de ani a venit de la un personaj ostil căruia i s-a atras atenţia asupra unui moment în care fusese nepoliticos cu Custodele Coroanei. Şi persoana aceea a spus, după o discuţie aprinsă, ‘Îmi pare rău, dacă prin ceea ce am spus am rănit sentimentele poporului român’. Nu există compliment mai frumos, mai ales venit de la cineva care neagă Coroana„, a spus ASR Radu la evenimentul dedicat sărbătoririi a 20 de ani de la întoarcerea Familiei Regale la Palatul Elisabeta, desfăşurat în grădina Palatului Elisabeta, în prezenţa Custodelui Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta.

Principele a mai spus că fiecare dintre cei prezenţi la eveniment au o legătură „care se măsoară cu sufletul” cu Coroana.

Fiecare dintre dumneavoastră cunoaşteţi povestea acestor 20 de ani. Cu şansele ei, cu neşansele, cu disperările, cu bucuriile ei. Avem aici federaţiile române sportive sub patronaj regal, corifei ai societăţii civile, care s-au luptat pentru identitatea şi demnitatea noastră alături de Coroană, jurnalişti de prestigiu, avem reprezentanţi ai Armatei României şi părinţi ai Bisericii noastre, avem artişti şi oameni de ştiinţă şi fiecare dintre dumneavoastră ştiţi foarte bine povestea din ultimele două decenii ale Palatului Elisabeta. Nu e nimic altceva de adăugat, fiindcă legătura pe care o aveţi domniile voastre cu Coroana şi ceea ce v-a adus în această seară la Palatul Elisabeta se măsoară cu inima, nu cu cuvântul”, a arătat Principele Radu.

A fost lansată „Povestea Palatului Elisabeta”

Cu această ocazie, a fost lansat volumul „Povestea Palatului Elisabeta„, apărut sub semnătura Principelui Radu la Editura Curtea Veche, o retrospectivă a celor douăzeci de ani de când Familia Regală s-a întors la palat.

Iren Arsene, directorul Editurii Curtea Veche, a făcut o trecere în revistă a istoriei trecute şi prezente a Palatului Elisabeta. „Să admirăm împreună, să mulţumim împreună şi, ori de câte ori avem ocazia, să venim alături de Familia Regală şi să ajutăm şi noi la această devenire, pentru că Palatul Elisabeta este instrumentul prin care societatea noastră devine astăzi şi, iată, şi noi suntem răspunzători pentru această devenire„, a spus Iren Arsene.

„Povestea Palatului Elisabeta” face o radiografie a acţiunilor regale pe care Majestatea Sa Custodele Coroanei şi ceilalţi membri ai familiei le susţin în interesul României.

Totodată, volumul are un capitol dedicat primelor două decenii ale edificiului, în timpul Regelui Carol al II-lea şi al Principesei Elisabeta (proprietara palatului), şi, de asemenea, în timpul Regelui Mihai I şi al Reginei-Mamă Elena.

1 COMENTARIU

  1. Casa regala parazitara,un principe facut din detasamentele securiste.
    Ma abtin sa le trimit un mesaj cu continut obstretic,chiar s-ar merita.
    Acest duda,ce nume cu rezonanta hilara,organizeaza aceasta onomastica insipida pentru a aminti romanilor
    ca descendentii regali sunt foarte interesati de milioanele statului R E P U B L I C A N.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Augustin Oancea, cel mai ”deștept băiat” din pandemie! A participat singur...

Dispariția din piață a celui mai deștept băiat din energie, Bogdan Buzăianu, legat ombilical de curentul ieftin de la Hidroelectrica, a făcut loc pe...