Prinţul Harry vine cu cerințe: Vrea să beneficieze din nou de protecţia poliţiei când merge în Marea Britanie

Prinţul Harry a lansat o acţiune în justiţie pentru a putea beneficia de o protecţia poliţiei atunci când vine în Regatul Unit al Marii Britanii.

Prinţul Harry este dispus să plătească personal pentru această protecție atunci când merge cu familia în Marea Britanie, a indicat un reprezentant legal, potrivit AFP.

Harry, duce de Sussex, şi soţia sa Meghan Markle au pierdut protecţia Poliţiei în Marea Britanie după ce au decis să se retragă din familia regală în 2020. Cuplul trăieşte în prezent în California împreună cu cei doi copii, Archie şi Lilibet.

Prinţul speră să-şi ducă copiii în ţara natală, dar familia sa „nu se poate întroarce” în Marea Britanie pentru că este foarte periculos, a declarat un reprezentant legal al lui Harry, care citează în special ameninţări „extremiste şi neonaziste”.

În vara lui 2021, „siguranţa sa a fost compromisă din cauza lipsei de protecţie a poliţiei atunci când a plecat de la un eveniment caritabil”, a continuat acesta. Pe 30 iunie, după o întâlnire cu copii bolnavi, maşina sa a fost urmărită de paparazzi în Londra.

Această acţiune în justiţie lansată în septembrie şi care vizează revizuirea unei decizii a Ministerului de Interne riscă să pună în dificultate familia regală, deja confruntată cu ameninţarea unui proces în Statele Unite pentru agresiuni sexuale la adresa prinţului Andrew. Pentru a asigura continuitatea monarhiei, regina Elizabeth a II-a i-a retras fiului său Andrew orice rol oficial şi titlurile militare.

Reprezentantul prinţului Harry a spus, pentru ageţia PA, că „Marea Britanie va fi întotdauna patria prinţului Harry şi o ţară în care el vrea ca soţia şi copiii săi să fie în siguranţă”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole