Prinţul Louis a topit inima britanicilor

Publicat: 25 dec. 2023, 19:00, de Ovidiu Zară, în Internațional , ? cititori
Prinţul Louis a topit inima britanicilor

Prinţul Louis al Regatului Unit al Marii Britanii a topit inima a milioane de telespectatori britanici, în timp ce a fost văzut făcându-şi debutul la concertul anual de colinde al Prinţesei de Wales, care a avut loc la Westminster Abbey şi la care au participat circa 1.500 de invitaţi.

La intrarea în concert, mezinul Casei Regale britanice a pus la cutia poştală scrisori către copiii mai puțin norocoși decât el, împreună cu frații săi mai mari, Prinţesa Charlotte (8 ani) și Prințul George (10 ani).


Micuţul Prinţ Louis, de doar 5 ani, despre care se spune că are „magia Crăciunului în ochi”, i-a copleşit pe britanici când a fost văzut înghiontind-o pe prințesa de Wales, Kate şi șoptindu-i „mamă” atunci când actorul Jim Broadbent, în vârstă de 74 de ani, a citit scrisorile lui Moş Crăciun de la JRR Tolkien.


Pe parcursul concertului, cei trei prinţi au stat lângă părinții lor şi lângă alți membri ai familiei regale, în timp ce au ținut în mână lumânări și au cântat cântece de Crăciun.

Un alt moment delicios surprins de camerele de luat vederi a fost acela în care Prinţul Louis şi-a umflat obrăjorii în încercarea de a stinge lumânarea surorii sale Charlotte şi a suflat „obraznic”. Momentul a fost taxat de Prinţul William care a stins rapid lumânarea lui Charlotte, în timp ce soţia acestuia, Prinţesa Kate, râdea.


Britanicii au scris pe rețelele de socializare mii de mesaje referitoare la apariţia micului Prinţ Louis la eveniment. „Uite cât de încântat a fost Prințul Louis să-l vadă pe Jim Broadbent, a fost minunat”, „Partea mea preferată a întregului serviciu au fost reacțiile adorabile ale Prințului Louis. Este atât de draguţ!”, „Este un copil superb de 5 ani, cu un zâmbet fermecat de Crăciun”, au fost doar câteva dintre mesaje.


Presa a remarcat faptul că Prinţul George a fost îmbrăcat un costum elegant, la fel ca tatăl său, Prinţul William, în timp Prinţul Louis a purtat o jachetă bleumarin cu nasturi, pantaloni strâmţi și cizme Chelsea de piele de căprioară albastră. De asemenea, jurnaliştii au remarcat faptul că prinţesa Charlotte a purtat o haină de lână vişinie de la Trotters, de numai 180 de lire sterline.


Serviciul „Together At Christmas” din acest an, susținut de Fundația Regală britanică, a fost organizat de această dată în onoarea voluntarilor care lucrează pentru a sprijini bebelușii, copiii mici și familiile din Marea Britanie.
Deși Regele și Regina Camilla nu au fost prezenți la eveniment, ei au donat brazi de Crăciun din Windsor Great Park pentru a decora Westminster Abbey, care au fost donați comunității locale după concert.
La eveniment au fost văzuți sora lui Kate, Pippa, și soțul, James Matthews, Sophie – ducesă de Edinburgh, Lady Sarah Chatto și soțul ei Daniel Chatto, Prințesa Beatrice, fiul ei vitreg Christopher Mapelli Mozzi și soțul acesteia, Edoardo Mapelli Mozzi, Prințesa Eugenie, Zara Tindall, Peter Phillips și fiicele sale Savannah și Isla.
Printre grupul de vedete invitate s-au numărat cântăreții Beverley Knight, Adam Lambert și muzicianul Jacob Collier.