Prioritățile MADR în 2022: Tomata și un program de susținere a cultivatorilor de legume în spații protejate în toamnă

Publicat: 15 dec. 2021, 16:09, de Viorela Pitulice, în ESENȚIAL , ? cititori
Prioritățile MADR în 2022: Tomata și un program de susținere a cultivatorilor de legume în spații protejate în toamnă

Reluarea programului Tomata, dar și un program de susținere a cultivatorilor de legume în spații protejate în ciclul doi de producție se numără printre prioritățile Ministerului Agriculturii pentru anul trecut, a anunțat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Adrian Chesnoiu, la deschiderea Târgului de Crăciun organizat în curtea ministerului.

„Anul viitor în programul nostru de priorităţi va fi reluarea programului Tomata şi ciclul II de legume în spaţii protejate. O să avem mai multe tipuri de ajutor pentru fermieri, pentru legumicultori, pentru producătorii de produse tradiţionale, pentru că au nevoie de sprijinul nostru. Rolul lor este să stea în fermă şi să producă, iar rolul nostru, al statului, este să venim cu soluţii de sprijin şi de promovare a lor”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Pe agenda de lucru a ministrului Agriculturii se afla astăzi și o întâlnire cu reprezentanţii fermierilor din sectorul industriei alimentare, tema discuțiilor fiind înfiinţarea Agenţiei pentru Marketingul şi Calitatea Produselor Agroalimentare. Deși Legea este în vigoare, ea nu a fost pusă în aplicare.

“Vreau să fac funcţională această agenţie, mă consult cu dumnealor, vedem cum va funcţiona cel mai bine, pentru că produsele româneşti trebuie marketate şi vândute în întreaga lume. Avem cu ce să ne mândrim. Fermierii nu trebuie să-şi mai arunce marfa la marginea drumului, la şosea, trebuie să fie integrată în tot lanţul comercial şi trebuie să ajungă pe masa consumatorilor”, a mai precizat ministrul Agriculturii.  

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) organizează, în perioada 15 – 23 decembrie 2021, tradiționalul Târg de Crăciun, un eveniment dedicat sărbătorilor de iarnă, unde vizitatorii pot să redescopere tradiţia preparatelor specifice Crăciunului, dar și a valorilor româneşti autentice transmise din generaţie în generaţie. Sunt prezenți circa 25 de producători.