Probleme mari pentru miniștrii Guvernului Cîțu: ar putea fi dați în judecată fiindcă au înghețat salariile bugetarilor

Miniștrii Guvernului Cîțu ar putea avea probleme mari din cauza înghețării salariilor bugetarilor, a anunțat secretarul general al Cartel Alfa, Petru Dandea. El spune că un ministru care refuză aplicarea unui act normativ în vigoare comite un abuz în serviciu. Sindicaliștii pichetează marți Ministerul Finanțelor.

Protestele sindicaliștilor față de înghețarea salariilor continuă și marți dimineață.

”În prezent, noi organizăm aceste proteste și în București și în țară. Săptămâna aceasta, astăzi pichetăm Ministerul de Finanțe, vineri vom picheta din nou Ministerul Muncii. Cu siguranță, protestele vor continua, câtă vreme nu reușim să stabilim un dialog consistent și eficace cu Guvernul”, a declarat Dandea la RFI.

Secretarul general Cartel Alfa spune că pot exista și pârghii de natură juridică.

 ”Pot exista și pârghii de natură juridică, pentru că până una-alta, discutăm de neaplicarea unor acte normative aprobate de Parlament și în situația asta, sigur, se poate merge până la a acuza abuzuri în serviciu. Practic, un ministru care refuză aplicarea unui act normativ în vigoare, aceasta este fapta juridică, abuz în serviciu. Cu siguranță, noi o să utilizăm toate mijloacele pe care le avem legal la dispoziție, pentru a încerca să sensibilizăm Guvernul și să facem lucrurile așa cum trebuie”, a mai spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...