Procurorii deschid dosar penal pentru omor la ATI Sibiu. Pacienți COVID sedați și legați de paturi, potrivit unui fost angajat

Un fost angajat al secției ATI de la Spitalul Județean Sibiu a povestit pentru un site din Sibiu că cel puțin până luna trecută, pacienții COVID de aici erau sedați puternic indiferent de nevoi, chiar cu câte trei medicamente odată.

Fostulul angajat spune, într-un interviu acordat site-ului Turnul Sfatului din Sibiu, că bolnavii în fază critică erau legați de mâini și de picioare, iar mulți pacienți au murit sufocați.

De asemenea, acesta mai spune că mulți pacienți au fost ignorați de medicii cu experiență, unori chiar și de rezidenți.

Alin Bratu este jurnalist la Turnul Sfatului și autorul articolului ”Și eu am omorât oameni!” Dezvăluiri șocante din secția ATI COVID a Spitalului Județean:

Alin Bratu spune că, potrivit statisticilor oficiale, la secția ATI a Spitalului Județean, mortalitatea este uriașă, dublă față de alte unități sanitare:

Mortalitatea în ultimele 6 luni e de 75.76%, au fost 392 de persoane internate și au decedat 297, iar per total, mortalitatea e de 71,51%.”

Europa FM a cerut o reacție din partea Spitalului Județean Sibiu, iar purtătorul de cuvânt al unității sanitare, Decebal Toderiță, spune că, deocamdată, conducerea se întrunește pentru a vedea ce e de facut după aceste dezvăluiri:

În cursul zilei de astăzi va avea o ședință a comitetului director al spitalului unde va fi discutat și analizat punctual acest subiect. Vom reveni cu detalii după încheierea comitetului, în funcție de hotărârea pe care o va lua conducerea spitalului”.

În schimb, prim procurorul Ion Veștemean a confirmat, pentru Europa FM, că Parchetul de pe langă Tribunalul Sibiu va deschide dosar penal pentru omor:

Având în vedere articolul din Turnul Sfatului, vom deschide un dosar cu privire la infracțiunea de omor. Urmează ca un procuror din cadrul Parchetului să facă cercetări în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...