Cazul George Floyd: Procurorii vor 30 de ani de închisoare pentru polițistul Derek Chauvin

Poliţistul Derek Chauvin, condamnat anul trecut pentru uciderea afro-americanului George Floyd, riscă 30 de ani de închisoare. Nu se știe încă dacă acesta va rămâne în libertate sau nu. Sentința va fi dată la audierea din 25 iunie.

Fostul polițist Derek Chauvin, în vârstă de 45 de ani, a cerut o pedeapsă cu închisoarea redusă la durata deja executată, pledând pentru a fi comis „o greşeală cu bună-credinţă”.

Alternativ, Derek Chauvin solicită respectuos ca instanţa să îi acorde circumstanţe atenuante” şi să păstreze o pedeapsă la nivelul inferior al baremului în vigoare în statul Minnesota (aproximativ 12 ani de detenţie), a scris avocatul său Eric Nelson, în documentele înaintate instanței. Fiind un fost polițist, Chauvin „riscă să devină o ţintă în închisoare”, a pledat avocatul, care a mai invocat lipsa unui cazier în cazul clientului său.

În ce priveşte crima în sine, el a subliniat că Derek Chauvin „nu era conştient că ar comite aşa ceva: în mintea lui, îşi îndeplinea misiunea şi îi ajuta pe alţi poliţişti să-l aresteze pe George Floyd”.

Crima lui Derek Chauvin este mai degrabă o eroare făcută cu bună-credinţă pe baza experienţei sale ca poliţist şi a pregătirii sale, şi nu un act ilegal intenţionat”, a adăugat avocatul Eric Nelson, potrivit Gândul.

Decesul lui George Floyd, filmat şi difuzat pe Internet, a stârnit manifestaţii masive în întreaga lume împotriva rasismului şi a violenţei poliţiștilor. După mai multe săptămâni de proces, la 20 aprilie, Derek Chauvin a fost găsit vinovat de omucidere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...