Procurorul de la Sibiu prins beat la volan s-a pensionat

Publicat: 02 apr. 2024, 15:20, de Viorela Pitulice, în SOCIAL , ? cititori
Procurorul de la Sibiu prins beat la volan s-a pensionat

Procurorul Eugen Stoina, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, implicat într-un scandal imens, se află pe lista magistraților eliberați din funcție, marți, de către președintele Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a semnat marți, 2 aprilie, cinci decrete de eliberare din funcție prin pensionare a unor magistrați, iar printre el s-a numărat și procurorul Stoina.

Cine este procurorul Stoina

Procurorul Stoina a fost implicat de-a lungul timpului în mai multe accidente. Așa de exemplu s-a urcat băut la volan, după care a lovit două autoturisme. A scăpat, însă, de testul de alcoolemie. Cazul a devenit cunoscut după ce un fost polițist a publicat pe rețelele sociale o conversație audio cu procurorul, care recunoște faptele și se mândrește că a scăpat foarte ușor de sancțiuni. Pe Facebook a apărut o înregistrare audio postată de fostul polițist Marian Răduinea, în care procurorul Tribunalului Sibiu, Eugen Stoina, mărturisește că a comis un accident rutier, fiind în stare de ebrietate la volan.

Nu este singura întâmplare de acest gen. Stoina a mai provocat un accident rutier în Capitală în urmă cu câțiva ani și care i-a adus transferul de la DNA București la DNA Sibiu. Ulterior, Stoina a fost achitat.

Lista decretelor semnate, marți, de președintele Iohannis

Iată cine sunt cei cinci procurori eliberați din funcție:

  • Sapariuc Irinel-Tribunalul Botoșani, în prezent desemnată în calitate de judecător de supraveghere a privării de libertate la Penitenciarul Botoșani și la centrele de reținere și arestare preventivă din județele Suceava și Botoșani – pensionare;
  • Dudu Daniela Anica, judecător cu grad profesional de curte de apel, vicepreședinte al Tribunalului București – pensionare;
  • Pușchin Corina, judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul București, în prezent detașată la Consiliul Superior al Magistraturii – pensionare;
  • Nica Cristian-Felix, judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Timișoara – pensionare;
  • Stoina Eugen, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, având gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – pensionare.