Procurorul general de la Kiev: În Ucraina, primul proces pentru crimă de război

Ucraina a anunțat primul proces penru crimă de război legat de invazia rusă contra unui soldat rus în vârstă de 21 de ani acuzat că a împușcat un civil dezarmat, în timp ce Moscova afirmă că Kievul a bombardat, miercuri, un oraș rusesc, transmite AFP.

Vadim Șișimarin, comandantul unui grup din cadrul unității 32010 a Diviziei a 4-a de blindate de gardă Kantemirovskaia, din regiunea Mosocova, va fi trimis pe banca acuzaților pentru presupusa ucidere a unui civil în regiunea Sumî, nord-estul Ucrainei, a anunțat Venediktova, procurorul general de la Kiev, pe Facebook.

Potrivit anchetei procurorilor, Vadim Șișimarin ar fi ucis un bărbat neînarmat care mergea pe bicicletă pe marginea unui drum în localitatea Ciupohovka.

Şişimarin riscă să fie condamnat la o pedeapsă între 10 şi 15 ani de închisoare sau închisoare pe viaţă, dacă va fi găsit vinovat de acuzaţiile ce i se aduc, încălcarea legilor războiului, în asociere cu omor premeditat.

Data procesului nu a fost precizată.

În repetate rânduri, Rusia a fost acuzată de Kiev și Washington de crime de război în Ucraina, de la începutul invaziei în 24 februarie. În acest sens, sunt în curs anchetele Curții Penale Internaționale și ale autorităților ucrainene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...