Producătorul de vinuri organice Vifrana s-a listat la Bursa din București

Producătorul de vinuri organice Vifrana s-a listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB). Este a șaptea companie care se listează pe piața AeRO de la începutul anului 2021 și primul producător de vinuri organice prezent pe piața de la București. Listarea companiei vine în urma unui plasament privat derulat la finalul anului trecut prin care Vifrana a atras 9,5 milioane lei de la investitorii din piața de capital.

„Ne dorim să stimulăm interesul investitorilor într-o afacere Green Deal începută acum 12 ani și care s-a maturizat și are acționariat autohton. Următorul pas este consolidarea internaționalizării Vifrana prin deschiderea unor noi piețe externe pe lângă cele pe care operează în prezent. Sustenabilitatea este vectorul principal pe care dorim să-l menținem la cel mai înalt nivel. Gândim și acționăm în spiritul noilor orientări europene și mondiale oferind vinuri curate cu amprenta zero de carbon”, a declarat Octavian Vucmanovici,Director General și președintele Consiliului de Administrație Vifrana.

Compania a încheiat prima şedinţă de tranzacţionare la o capitalizare de 25,1 milioane de lei, în contextul în care acţiunile s-au apreciat cu 11,11% faţă de preţul din plasamentul privat din decembrie 2020. Atunci, 21,2 milioane de acțiuni nou emise au fost cumpărate de 87 investitori la un preț de 0,45 lei /acțiune.

Goldring este Consultantul Autorizat, care a intermediat realizarea plasamentului privat și listarea acțiunilor Vifrana pe piața AeRO.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...